Tjänster

Fabrikstillverkade prefabhus

Prefabhus – Vad kan vi göra för dig?

Bygglovsproffsen är ett byggkonsultföretag som fokuserar på hållbart byggande. Vi är specialiserade på att leda byggprojekt där hållbarhet står i fokus, oavsett om det gäller prefabricerade hus eller platsbyggda hus. Genom oss kan du beställa ett fabrikstillverkat hus helt skräddarsytt. 

 • Snygg design och flexibla lösningar som gör det möjligt att påverka exakta slutresultatet.
 • Våra fabrikstillverkade Prefabhus lever upp till alla svenska krav, normer och standarder.
 • Vi hjälper dig att ta fram rätt husmodell och färdiga lösningar enligt dina krav och önskemål.
 • När du väljer ett Prefabhus behöver du inte oroa dig för att det ska bli förseningar på grund av väderförhållande.
 • Husen tillverkas i fabrik vilket ger bättre förutsättningar för kvalitetskontroll.
 • Ett prefabhus är energieffektivt och kräver färre transporter än traditionellt husbyggande vilket gör att det är en miljövänligare lösning.
 • Du vet redan från start exakt hur huset kommer se ut och vilket slutpriset blir.
 • Vi lägger stor vikt på energieffektivitet samt miljövänliga- och hälsosamma material.

Vi är experter på nyproduktion och har därför kunnat välja ut de bästa och mest kostnadseffektiva fabrikerna som tillverkar huselement. Vi har kontakt med fabriker i Sverige, Estland och Lettland. 

När du väljer fabrikstillverkade Prefabhus genom oss har du total kontroll över slutresultatet.

Vi strävar efter att hela tiden kunna hjälpa våra kunder med de bästa fabrikstillverkade Prefabhusen som matchar alla krav beställaren har.

En rad moderna, kubformade hus med stora fönster och modern design, omgivna av träd och grönska längs en asfalterad gångväg. Dessa hem, baserade på noggrant utformade arkitektritningar, blandar sömlöst natur med stadsliv.

Oavsett utmaning bygger vi på det vi vet fungerar och lyfter din vision om framgång

Prefabhus – vad är det?

Vi är experter på byggnation och kan via byggpartners erbjuda fabrikstillverkning av alla trähus vi ritar till mycket förmånliga priser men även platsbyggda hus går lika bra att lösa. Vårt stora nätverk gör att vi kan hjälpa dig oavsett vilken kommun du bor i.

Har du redan färdiga ritningar att utgå ifrån och endast vill beställa ett kostnadseffektivt hus? Inga problem, vi hjälper dig också.

Prefabhus är en förkortning av prefabricerade hus vilket innebär att väggelement, takkassetter, takstolar och bjälklag tillverkas i fabrik. Det innebär att kostnaden blir lägre men utan att tumma på kvalitet eller design.

Det första du behöver göra är att etablera grunden för huset samt allt VA arbete, vilket vi också kan hjälpa Er med om ni beställer den tjänsten. Annars utför vi allt resterande arbete efter att grundläggning är gjord.

Hos oss får du även flexibiliteten att du kan välja själv hur pass färdigt ditt fabrikstillverkade Prefabhus ska vara. Du kan få huset helt nyckelfärdigt eller välja vilka delar du vill göra själv för att på så vis hålla nere dem redan billiga byggkostnaderna ännu mer

Eftersom vi fokuserar på hållbarhet är solceller en bra idé att installera på ditt hus. Vi har kontakter som kan hjälpa dig med detta.

Hur kan Bygglovsproffsen hjälpa till med husbygget?

Bygglovsproffsen har lång erfarenhet av att projektleda byggprojekt där hållbarhet och kostnadseffekitivet står i fokus. Vår expertis omfattar allt från att hitta de mest miljövänliga och energieffektiva byggmaterialen till att spåra och minimera byggavfall.

Vi har lagt mycket arbete på att hitta de mest passande byggföretag som delar våra värderingar och har erfarenhet av att genomföra hållbara byggprojekt. Genom våra tjänster kan vi hjälpa våra kunder att skapa byggnader som är både miljövänliga och energieffektiva samtidigt som de uppfyller deras behov, önskemål och är kostnadseffektiva.

Billiga prefabhus, Tryggt och miljövänligt

Bygga nytt är ett stort projekt där du investerar tid och pengar. Många drömmer om att flytta in i ett helt nybyggt hus där allt är precis som man tänkt sig utan att behöva kompromissa. När du väljer oss får du ett tryggt alternativ och prisvärt alternativ där du inte behöver kompromissa med design eller kvalitet. Från första stund vet du vad du kommer att få och hur slutresultatet kommer se ut. När du köper ett befintligt hus innebär det ofta att du inte riktigt vet vad som behöver göras och många gånger kan det behövas renoveras eller byggas om.

Väljer du ett fabrikstillverkat prefabhus vet du exakt vad du får och du kan känna dig trygg med att allt fungerar som det ska. Dessutom får du alltid garanti, du vet vad slutresultatet kommer kosta och kontroll över allt från planlösning till färg på fasaden. När du vill bygga nytt och samtidigt få trygghet är våra Prefabhus det bästa alternativet. Kontakta oss för att få hjälp att hitta ditt Prefabhus som matchar dina krav.

 Eftersom husmodulerna tillverkas i fabrik sker det energieffektivt och med mindre spill än vid platsbyggda hus och kräver mindre antal transporter. 

Från idé till färdigt projekt

Våra övriga tjänster tillsammans med

Fabrikstillverkade prefabhus

Vi erbjuder alla tjänster du kan tänkas behöva, i alla steg av din byggresa. Allt från att söka ditt första bygglov, till att projektleda, besikta och förvalta små och stora byggnationer.

Vår process

Prefabhus Sverige – så här fungerar det

En modern byggnad i tre våningar med stora glasfönster och en svängd fasad med vertikala lameller, mot en minimalistisk urban bakgrund. För detaljerade bygglovshandlingar eller arkitektritningar, utforska våra tjänster online.

Hos oss kan du få hjälp med allt från projektledning i Mälardalen till att beställa ett fabrikstillverkat Prefabhus oavsett vart i Sverige du bygger. Vi gör det enkelt att hitta rätt lösningar genom att:

 • Du kan i lugn och ro gå igenom olika val av husmodeller.
 • Du kan tillsammans med oss rita ett hus helt efter egna önskemål.
 • Välj själv hur du vill att huset ska levereras, från nyckelfärdigt till vilka delar du vill göra själv.
 • Du får hjälp med speciella önskemål och hjälp att välja tillval vid behov.
 • När du är klar med valen får du en offert att ta ställning till.
 • Vår samarbetspartner kan hjälpa dig med totalentreprenad i hela landet.
 • Produktionen av ditt prefabhus går snabbt och smidigt.
 • Huset blir snabbt vädertätt vilket minskar risken för fuktskador under byggtiden.
 • Vi ser till att du hela tiden får information om vad som händer med ditt projekt.
 • När huset ska monteras är många delar redan färdiga från fabrik.
 • Vi hjälper dig så du kan göra egna tillval, även om produktionen sker i fabrik får du bra kvalitet och snygg design. Utbudet av olika husmodeller är stort vilket gör att du kan få precis det huset du alltid drömt om.
 • Välj att bara stiga in i ett färdigt hus eller låt insidan vara tomt så du kan utforma dina egna lösningar. Vi hjälper dig att hitta den nivå som passar dig och dina förutsättningar för att projektet ska bli så lyckat som möjligt. 
 • Husen är tillverkade för att passa det svenska klimatet med alla utmaningar det innebär vinter som sommar. Du får en smidig byggprocess som du har kontroll över från det att du börjar din beställning till inflyttning och efterkontroller.

Nyttan med hållbart byggande för våra kunder

Det finns många fördelar med att satsa på hållbart byggande. För det första leder det till lägre energikostnader och bättre inomhusmiljö. En välisolerad och energieffektiv byggnad blir billigare att driva och är mer bekväm att vistas i. För det andra minskar det miljöpåverkan genom en lägre förbrukning av energi och material. Det blir också mindre byggavfall som behöver transporteras bort, vilket ger en mindre belastning på miljön.

För många kunder är hållbarhet en viktig faktor när de ska välja byggföretag och genom att arbeta med oss på Bygglovsproffsen kan vi hjälpa dig att hitta de bästa byggföretagen som har erfarenhet och kompetens inom hållbart byggande. Vi ser till att ditt byggprojekt blir så hållbart som möjligt, samtidigt som vi tar hänsyn till dina önskemål och budget.

En modern matsal med ett rektangulärt bord, åtta stolar, ett växtcentrum och tre taklampor. Rummet ses genom öppna glasdörrar. Hyllplan syns på vänster sida, perfekt för att visa upp ritningar för bygglov eller arkitektritningar till ditt nästa projekt.

Vi arbetar med hållbart byggande

Det innebär att vi skapar byggnader som är energieffektiva, miljövänliga och hälsosamma för de som använder dem. Hållbart byggande betyder också att man använder hållbara material och material som minimerar byggavfallet. Numera är det en viktig faktor med hållbarhet när man planerar och genomför ett byggprojekt.

Hämta din offert med tre snabba klick

Markera alla som passar in

Beskriv kort ditt projekt

Vem skall vi skicka till?

Vanliga frågor

Vi hoppas att våra vanliga frågor skall kunna hjälpa dig närmare ditt mål. Om du skulle vilja ha vår hjälp och en erfaren partner så fyll i formuläret så pratar vi vidare om ditt projekt. Välkommen!

Att bygga ditt drömhem kostar mindre med Älvsbyhus, där 1,5-plansvillan Lasse erbjuds från så lite som 1 374 230 kr (2022). Slutpriset för ett nyckelfärdigt hem varierar dock beroende på husmodellen, eventuella tillägg och byggplatsens läge.

Ett platsbyggt hus reses direkt på tomten där alla material levereras, förvaras och sedan skärs till. Detta anses vara den mest traditionella metoden för husbyggnad. Prefabricerade hus, å andra sidan, konstrueras i fabriker innan de transporteras till sin slutdestination.

Det är ofta utmanande att hitta ett byggpris på under 10 000 SEK per kvadratmeter. För att hålla budgeten under en miljon bör ytan man önskar renovera inte överstiga 100 kvadratmeter.

Byggnadskostnaderna för ett nyckelfärdigt hem förväntas ligga mellan 20 000 och 35 000 kronor per kvadratmeter 2024, inklusive alla nödvändiga material, tilläggskostnader och arbetare.