Tjänster

Hållbart byggande

Vad är hållbart byggande?

Hållbart byggande handlar om att skapa byggnader som är energieffektiva, miljövänliga och hälsosamma för de som använder dem. Det innebär också att man använder material som är hållbara och som minimerar byggavfallet. Hållbarhet är därför en viktig faktor när man planerar och genomför ett byggprojekt.  

En liten, väl upplyst triangulär stuga med stora fönster belägen bland träd i skymningen. En gatlykta i närheten lyser upp det omgivande området och skapar en fridfull bakgrund som lätt kan presenteras i bygglovsritningar online.

Oavsett utmaning bygger vi på det vi vet fungerar och lyfter din vision om framgång

Hur kan en konsult hjälpa till med hållbart byggande?

Bygglovsproffsen hjälper till att projektleda byggprojekt där hållbarhet står i fokus. Vår expertis omfattar allt från att hitta de mest miljövänliga och energieffektiva byggmaterialen till att spåra och minimera byggavfall. Vi arbetar även med att hitta passande byggföretag som delar våra värderingar och har erfarenhet av att genomföra hållbara byggprojekt. Genom våra tjänster kan vi hjälpa våra kunder att skapa byggnader som är både miljövänliga och energieffektiva samtidigt som de uppfyller deras behov och önskemål.

Tryggt och miljövänligt med prefab

Bygga nytt är ett stort projekt där du investerar tid och pengar. Många drömmer om att flytta in i ett helt nybyggt hus där allt är precis som man tänkt sig utan att behöva kompromissa. När du väljer oss får du ett tryggt alternativ och prisvärt alternativ där du inte behöver kompromissa med design eller kvalitet. Från första stund vet du vad du kommer att få och hur slutresultatet kommer se ut. När du köper ett befintligt hus innebär det ofta att du inte riktigt vet vad som behöver göras och många gånger kan det behövas renoveras eller byggas om.

Väljer du ett fabrikstillverkat prefabhus vet du exakt vad du får och du kan känna dig trygg med att allt fungerar som det ska. Dessutom får du alltid garanti, du vet vad slutresultatet kommer kosta och kontroll över allt från planlösning till färg på fasaden. När du vill bygga nytt och samtidigt få trygghet är våra Prefabhus det bästa alternativet. Kontakta oss för att få hjälp att hitta ditt Prefabhus som matchar dina krav.

Eftersom husmodulerna tillverkas i fabrik sker det energieffektivt och med mindre spill än vid platsbyggda hus och kräver mindre antal transporter. 

Nyttan med hållbart byggande för våra kunder

Det finns många fördelar med att satsa på hållbart byggande. För det första leder det till lägre energikostnader och bättre inomhusmiljö. En välisolerad och energieffektiv byggnad blir billigare att driva och är mer bekväm att vistas i. För det andra minskar det miljöpåverkan genom en lägre förbrukning av energi och material. Det blir också mindre byggavfall som behöver transporteras bort, vilket ger en mindre belastning på miljön.

För många kunder är hållbarhet en viktig faktor när de ska välja byggföretag och genom att arbeta med oss på Bygglovsproffsen kan vi hjälpa dig att hitta de bästa byggföretagen som har erfarenhet och kompetens inom hållbart byggande. Vi ser till att ditt byggprojekt blir så hållbart som möjligt, samtidigt som vi tar hänsyn till dina önskemål och budget.

Från idé till färdigt projekt

Våra övriga tjänster tillsammans med

Hållbart byggande

Vi erbjuder alla tjänster du kan tänkas behöva, i alla steg av din byggresa. Allt från att söka ditt första bygglov, till att projektleda, besikta och förvalta små och stora byggnationer.

Vår process

Hållbara Prefabhus – så här fungerar det

Moderna tvåvåningshus i svart och trä med stora fönster, omgivna av träd och buskar längs en trottoar, är perfekta inspirationer för din bygglovsritningar online.

Hos oss kan du få hjälp med allt från projektledning i Mälardalen till att beställa ett fabrikstillverkat Prefabhus oavsett vart i Sverige du bygger. Vi gör det enkelt att hitta rätt lösningar genom att:

 • Du kan i lugn och ro gå igenom olika val av husmodeller.
 • Du kan tillsammans med oss rita ett hus helt efter egna önskemål.
 • Välj själv hur du vill att huset ska levereras, från nyckelfärdigt till vilka delar du vill göra själv.
 • Du får hjälp med speciella önskemål och hjälp att välja tillval vid behov.
 • När du är klar med valen får du en offert att ta ställning till.
 • Vår samarbetspartner kan hjälpa dig med totalentreprenad i hela landet.
 • Produktionen av ditt prefabhus går snabbt och smidigt.
 • Huset blir snabbt vädertätt vilket minskar risken för fuktskador under byggtiden.
 • Vi ser till att du hela tiden får information om vad som händer med ditt projekt.
 • När huset ska monteras är många delar redan färdiga från fabrik.
 • Vi hjälper dig så du kan göra egna tillval, även om produktionen sker i fabrik får du bra kvalitet och snygg design. Utbudet av olika husmodeller är stort vilket gör att du kan få precis det huset du alltid drömt om.
 • Välj att bara stiga in i ett färdigt hus eller låt insidan vara tomt så du kan utforma dina egna lösningar. Vi hjälper dig att hitta den nivå som passar dig och dina förutsättningar för att projektet ska bli så lyckat som möjligt. 
 • Husen är tillverkade för att passa det svenska klimatet med alla utmaningar det innebär vinter som sommar. Du får en smidig byggprocess som du har kontroll över från det att du börjar din beställning till inflyttning och efterkontroller.

Varför är det viktigt & vad kan Bygglovsproffsen göra för dig?

Bygglovsproffsen är ett byggkonsultföretag som fokuserar på hållbart byggande. Vi är specialiserade på att leda byggprojekt där hållbarhet står i fokus, oavsett om det gäller pre-fabricerade hus eller platsbyggda hus. Vi hjälper våra kunder att hitta passande byggföretag och ser till att deras byggprojekt går smidigt och så hållbart som möjligt.

 • Snygg design och flexibla lösningar som gör det möjligt att påverka exakta slutresultatet.
 • Våra fabrikstillverkade Prefabhus lever upp till alla svenska krav, normer och standarder.
 • Vi hjälper dig att ta fram rätt husmodell och färdiga lösningar enligt dina krav och önskemål.
 • När du väljer ett Prefabhus behöver du inte oroa dig för att det ska bli förseningar på grund av väderförhållande.
 • Husen tillverkas i fabrik vilket ger bättre förutsättningar för kvalitetskontroll.
 • Ett prefabhus är energieffektivt och kräver färre transporter än traditionellt husbyggande vilket gör att det är en miljövänligare lösning.
 • Du vet redan från start exakt hur huset kommer se ut och vilket slutpriset blir.
 • Vi lägger stor vikt på energieffektivitet samt miljövänliga- och hälsosamma material.

Vi är experter på nyproduktion och har därför kunnat välja ut de bästa fabrikerna som tillverkar huselement.

När du väljer fabrikstillverkade Prefabhus genom oss har du total kontroll över slutresultatet.

Vi strävar efter att hela tiden kunna hjälpa våra kunder med de bästa fabrikstillverkade Prefabhusen och platsbyggda husen som matchar alla krav beställaren har.

Hämta din offert med tre snabba klick

Markera alla som passar in

Beskriv kort ditt projekt

Vem skall vi skicka till?

Vanliga frågor

Vi hoppas att våra vanliga frågor skall kunna hjälpa dig närmare ditt mål. Om du skulle vilja ha vår hjälp och en erfaren partner så fyll i formuläret så pratar vi vidare om ditt projekt. Välkommen!

Vi strävar efter att utveckla hållbara byggprojekt som berikar gemenskaper genom att säkerställa tillgänglighet, säkerhet, stödja social välfärd, och skydda lokala kulturaspekter och identiteter.

Varje nytt projekt tar hänsyn till människors strävan efter ett högre välstånd, hälsa och en medveten användning av våra gemensamma resurser. Vi ser till att minimera energiförbrukningen i alla led – från tillverkning till slutanvändning. Dessutom är våra byggnader utformade för att enkelt kunna anpassas efter individens skiftande behov och olika användningsområden. Satsa på hållbarhet inom byggsektorn, för ett Sverige där morgondagen är lika viktig som idag.

När det kommer till hållbart byggmaterial, står material som trä, kalk, skiffer, kork och tegel i framkant. Ett grönt byggmaterial karaktäriseras av dess förmåga att återvinnas och att det är fritt från skadliga kemikalier.

Att definiera ett hållbart hus innebär en noggrann utvärdering av framtida påverkan gällande material, energikällor och arbetsprocesser i varje steg av byggnationen.