SKYDDSRUMSKONTROLL

SKYDDSRUMSKONTROLL

Bygglovsproffsen, erbjuder en viktig tjänst för fastighetsägare och företag i Stockholm och Uppsala – Certifierad Skyddsrumssakkunnig.

Vår certifierade skyddsrumssakkunnige är en expert som kan hjälpa dig att säkerställa att ditt skyddsrum är godkänt och uppfyller alla relevanta krav enligt lagstiftningen.

Få kostnadsfri offert

Fråga oss om en kostnadsfri offert för ditt projekt. Vi hjälper dig.

Vad gör en skyddsrumssakkunnig?

En certifierad skyddsrumssakkunnig är utbildad och kunnig inom skyddsrum. Den kan hjälpa dig med allt från skyddsrumskonstruktion och underhåll till säkerhetsfrågor och riskanalyser.

Med en skyddsrumssakkunnig vid din sida kan du vara säker på att ditt skyddsrum uppfyller alla relevanta säkerhetskrav och är redo att användas vid en nödsituation.

För skyddsrum i Stockholm och Uppsala

Vi på Bygglovsproffsen är stolta över att ha en certifierad skyddsrumssakkunnig i vårt team som kan hjälpa våra kunder i Stockholm och Uppsala med att säkerställa att deras skyddsrum är säkra och uppfyller alla krav.

Vi erbjuder också en rad andra byggkonsulttjänster som kan hjälpa dig med allt från bygglovshandlingar och projektledning till energieffektivisering och hållbarhetsfrågor.

Några generella regler för skyddsrum

  • Skyddsrum är obligatoriska för fastigheter som byggdes före 1994 och som är större än 300 kvadratmeter.
  • Skyddsrum ska vara utformade så att de kan skydda mot tryckvågor, splitter och brandgaser från en explosion eller annan form av krigshandling.
  • Skyddsrum ska vara placerade i en sådan position och på ett sådant djup att de ger tillräckligt skydd mot angrepp från luften.
  • Skyddsrum ska vara utrustade med ventilationssystem, belysning, dricksvatten och toalett.
  • Fastighetsägare är ansvariga för att underhålla och reparera skyddsrummen.
  • Skyddsrummen kan användas för annat ändamål, såsom förvaring av konst eller arkiv, om de inte längre behövs för skydd mot krig.

Observera att detta är en generell översikt och att det finns ytterligare regler och bestämmelser som gäller. Kontakta oss om du behöver hjälp.

 

Hör av dig till Bygglovsproffsen

Kontakta oss idag för att få mer information om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig att säkerställa att ditt skyddsrum är godkänt och uppfyller alla relevanta krav enligt lagstiftningen.

Vi ser fram emot att höra från dig och hjälpa dig att nå dina mål.

Känn dig som hemma med oss.
Vi hjälper dig under hela processen.