BYGGLOV OCH SOLCELLER

BYGGLOV OCH SOLCELLER

Installation av solceller och bygglov

Vi kan erbjuda en komplett lösning för dig som ska installera solceller. I vissa fall krävs det bygglov för att få installera solceller. Vi tar i dessa fall fram bygglovsritningar och hjälper dig ansöka om bygglov. Läs mer om när det kan behövas bygglov innan du installerar solceller nedan. Vår byggpartner Skärgårdens Byggteknik ser till att installationen av solceller utförs på ett säkert och kostnadseffektivt sätt. Klicka på begär offert och skriv att du är intresserad av ett paketpris för hela processen. 

Bygglov och Solceller, vad du behöver veta

Välkommen till Bygglovsproffsen – din partner för att göra solenergi mer tillgänglig och hållbar. Vi är experter på bygglov och kan hjälpa dig med projekteringen av bygglovsritningar för solcellinstallationer. Vi samarbetar med Skärgårdens Byggteknik för att kunna erbjuda en trygg och kostnadseffektiv helhetslösnings med projektering, bygglov och installation av solcellsanläggningar.

Ett vanligt bekymmer för många som överväger att installera solceller är om de behöver söka bygglov. Här är några viktiga riktlinjer att tänka på:

Få kostnadsfri offert

Fråga oss om en kostnadsfri offert för ditt projekt. Vi hjälper dig.
bygglov solceller

Krav på Bygglov

Enligt de svenska byggreglerna krävs normalt inte bygglov för solceller på tak så länge de följer takets lutning.

Bygglov krävs normalt inte heller om de inte sticker upp mer än 1 meter över taket och inte är synliga från gatan.

Om du bor i ett område med särskilda bestämmelser, bör du dock alltid rådgöra med din kommun.

 

Beroende på Fastighetens Karaktär

Om du bor i ett kulturhistoriskt värdefullt område eller en nationalpark kan specifika regler gälla.

Bygglovsproffsen kan hjälpa dig att navigera i dessa bestämmelser. VI har arbetat med många fall där solceller installeras i sådana områden.

Genom att anlita oss kan du känna dig trygg i att du följer de lagar och riktlinjer som finns.

Varför Anlita Bygglovsproffsen

När du väljer oss för din solcellsanläggning får du fördelar som:

  • Erfarenhet: Vårt team har omfattande erfarenhet av att ansöka om bygglov för solceller och kan effektivt ta hand om alla nödvändiga administrativa steg.
  • Professionella Ritningar: Vi skapar detaljerade bygglovsritningar som säkerställer att din installation är i enlighet med de gällande bestämmelserna.

  • Samarbete med installatörer: Genom vårt samarbete med Skärgårdens Byggteknik kan vi säkerställa att din solcellsanläggning installeras på ett säkert och kostnadseffektivt sätt av erfarna yrkesmän. 

 

 

Kontakta Oss

Om du är redo att komma igång med din solcellsanläggning och behöver hjälp med bygglov och projektering, tveka inte att kontakta Bygglovsproffsen.

Vi ser fram emot att hjälpa dig att göra din dröm om solenergi till verklighet.

Rabatt på Installation av Solceller

Kontakta någon av våra installatörer och ta del av våra fördelaktiga priser på installation av solceller även om du inte behöver ansöka om bygglov genom att klicka här.

Känn dig som hemma med oss.
Vi hjälper dig under hela processen.